Чудотворна икона и молитва срещу катастрофите на Е-79

снимки: infomreja.bg

Чудотворната икона "Покров Богородичен" премина днес през главен път Е-79 с молитва за здраве и надежда да се сложи край на войната по пътищата.

Литийното шествие, начело с Неврокопския митрополит Серафим и свещеници от всички общини по поречието на Струма, измина рисковия участък, предвождано от открит автомобил с  лика на Пресвета Богородица.

Рано сутринта духовниците отслужиха божествена света литургия в храма в град Кресна. След продължилата близо четири часа църковна служба свещениците отслужиха и молебен в района на Кресненски ханчета.

По-късно "Покров Богородичен" бе посрещнат от миряните в Симитли, където вярващи от всички населени места, пресичани от международното шосе, отправиха гореща молитва за здраве.

Е-79 е най-натовареният път у нас и там ежедневно стават тежки катастрофи, а жертвите са десетки.

Инициативата за литийното шествие срещу пътните инциденти бе на кмета на Симитли Апостол Апостолов, подкрепена от Неврокопска митрополия.

Градоначалникът сподели, че има идея да се изгради параклис в най-опасния участък, взел десетки жертви - в района на Кресненските ханчета.

Справката на КАТ сочи, че от началото на годината досега в отсечката от Симитли до Сандански са станали 41 катастрофи с 15 загинали и 64 ранени.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK