Човек на ДПС оглавява ДЛС „Дикчан“, шефът на ДГС – Гоце Делчев от БСП

Марко Запрев, Манол Козелов и Тодор Гюров, снимка: infomreja.bg

Нови рокади, за които "ИНФОМРЕЖА" първа прогнозира, са на ход в горските стопанства в Гоце Делчев и Сатовча. На последното си заседание преди дни в Благоевград контактната група на управляващите партии БСП и ДПС се е договорила за назначения, които се очаква да станат факт през следващата седмица.

След отстраняването на директора на ДЛС "Дикчан" - с. Сатовча Пламен Поюков и назначаването за временно изпълняващ длъжността директор Манол Козелов "ИНФОМРЕЖА" оповести името на директора, който ще застане на поста. Това е бившият кмет на село Плетена Данчо Бошнаков, който е предложен за ръководната длъжност от ДПС.

Манол Козелов е отказал да поеме управлението на ДГС - Гоце Делчев, каквато първоначално е била идеята. Контакната група се е съобразила с решението му и е стигнала до убеждението, че той ще бъде по-полезен като заместник-директор на ДЛС "Дикчан", за да помага на новия и млад шеф Данчо Бошнаков.

От поста директор след дълги дебати е било решено да бъде свален настоящият шеф на ДГС - Гоце Делчев - Тодор Гюров. На негово място се очаква да бъде назначен заместник-директорът на ДГС - Гърмен - Марко Запрев, чието име като евентуален директор на горското стопанство в Гоце Делчев "ИНФОМРЕЖА" също първа оповести преди месеци.

Така БСП и ДПС си поделят шефските места в стопанствата в Гоце Делчев и Сатовча. Директорът на ДЛС” Дикчан Данчо Бошнаков е от ДПС, а заместникът му Манол Козелов - от БСП. Директорът на ДГС - Гоце Делчев Марко Запрев е от БСП. На този етап все още не е ясно кой ще е заместникът му, но най-вероятно той ще е от квотата на ДПС.

Засега не се знае дали Тодор Гюров излиза от системата на горите, или ще се върне на старата си длъжност - началник горски участък.

В горските среди в Неврокопско усилено се коментира, че уволнението на Тодор Гюров не било 100 % сигурно. Запознати съобщиха, че Марко Запрев и Манол Козелов още не били уведомени за решенията на контактната група, на чието заседание били направени само предложения, които предстои да бъдат осъществени идната седмица.

Оказа се обаче, че Тодор Гюров е представил болничен лист за два месеца. През този период рокадата в ДГС - Гоце Делчев на практика не може да стане официално.

Има предлоположения, че и след изтичането на болничния си отпуск Гюров ще остане шеф на горското в Гоце Делчев.

Досега на два пъти министърът на земеделието е издавал заповеди за уволнението на Тодор Гюров, но ги е отменял, коментираха рокадите в горския сектор в Гоцеделчевско отлично информирани източници.

 

КОМЕНТАРИ

do smehyrko19:03 - 23.09.2013
o mai ti e trydno da 4etesh latinica.A smehyrko s kypena diploma
До smehyrko !20:57 - 17.09.2013
Да не би ти да си му я платил, та знаеш? Или те е яд, че пък ти изобщо нямаш диплома. И се научи да пишеш на кирилица, но явно това ти е проблем! Нещастници прости, които само гледат в канчето на другия, вместо да се занимаят със собствената си злобна и пропита с отрова душица! Хи хи ...
smehyrko20:21 - 16.09.2013
dragi mi smehyrko ELHAN E S KYPENA DIPLOMKA.HIHIHIHI
до съгласен18:18 - 13.09.2013
ха ха ха смях в залата, ако на последните избори Арбен се беше съгласил на многократните покани и ухажвания на ГЕРБ да стяане кандидат за кмет от ГЕРБ досега всички щеше да си лижат раните

FACEBOOK