Читатели: Безстопанствени коне съсипват зелените площи в Гоце Делчев

снимки: читатели на ИНФОМРЕЖА

Безстопанствени коне съсипват зелените площи в Гоце Делчев. Читатели на ИНФОМРЕЖА алармираха, че почти всяка сутрин, когато отиват на работа, зеленината покрай Дома на културата се тъпче от пашуващите на воля животни.

Бдителни неврокопчани изпратиха и снимки от ежедневната картинка, която оставят след себе си и сметосъбиращите фирми.

На пешеходни пътеки и по средата на улиците всяка сутрин, след като мине специализирана сметосъбираща техника, работниците след тях оставят около кофите разпилени отпадъци, които бездомните кучета и котки разнасят из целия град.

Въпреки забележките, които постоянно отправят гражданите и Общината към фирмите за чистота, ситуацията не се променя.

Местните жители настояват за бързо решаване на проблема и по-строг контрол на хората, отговорни за чистотата. Според тях е недопустимо в чист и приветлив град като Гоце Делчев да се допуска подобно отношение от работниците, които получават заплати от данъкоплатците.

"По цели дни и седмици контейнерите се остават на пешеходните пътеки, което пречи на децата и възрастните да пресичат спокойно улиците", казват нашите читатели.

Неотдавна в местния парламент постъпи предложение от общинския съветник Димитър Хардалиев дейността по сметосъбиране и сметоизвозване да бъде върната като отговорност на Общината. Това ще донесе икономии на бюджета, а от друга страна ще има по-адекватен контрол.

 

снимки: читатели на ИНФОМРЕЖА

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//