Читалищните дейци застават зад Красимир Герчев - най-добрия избор за културата в община Разлог

Снимки: Пресцентър ГЕРБ - Разлог

Доайенът на читалищните дейци, секретарят на най-голямото читалище в община Разлог - Катерина Харизанова, с топла пита, месена от 3 хляба, с 3 венчета здравец, пожела късмет и успех на изборите на Красимир Герчев, чиято бюлетина е номер 3.

„Краси, ние, читалищните дейци сме с теб, защото през всичките години доказа, че милееш за културата и духовността на община Разлог. Разлог е град с традиции, 700 самодейци преминават през най-голямото читалище седмично, организираме фестивали и конкурси, програми и участия на изключително ниво. И няма проблем, за който да не си ни помогнал да го разрешим. Ето защо от името на всички колеги ти благодаря и заставаме твърдо зад твоята кандидатура", заяви тя.

На срещата, която се състоя на 12 октомври, читалищните дейци от община Разлог споделиха гордостта от постигнатото, но и проблемите, които ги тревожат. Красимир Герчев се обърна с думи на благодарност за богатия духовен живот в общината, за това, че читалищата имат изключителен дял за наградата „Селище-пазител на традициите“, за отворените врати към млади и стари, а проблемите за него са дефинирани, знае ги и знае как могат да се решат поетапно.

„За мен е важно да решим комплесно и модернизираме базата на читалището в Разлог - имаме проектна готовност и ще го направим, а така също проблемите на читалищната база в цялата община. Община Разлог е богата на традиции и човешки феномен, направихме много за популяризиране на общината, нашите самодейни ансамбли печелят награди от престижни фестивали. Има още какво да направим, но има и с какво да се гордеем. Гордеем се с живите човешки съкровища на ЮНЕСКО - Добърските баби, ансамблите и групите от Разлог и общината, с читалищата - нашите огнища, в които се подклажда ежедневно огънят на родолюбието и духовността.“

Всички читалищни деятели от Разлог и седемте села застанаха зад кандидатурата на Красимир Герчев за кмет на община Разлог и вярват, че уникалността на разложките традиции, песни, обичаи и празници ще се съхранят, благодарение на общата любов и грижа на община и читалищно ръководство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK