Читалищна витрина рекламира събор на ОМО "Илинден" - Пирин

Анна Донкова /в средата/, снимка: infomreja.bg

Обява за провеждане на събор на македонистката организация ОМО "Илинден" - Пирин по случай Илинденско-Преображенското въстание е подслонила на витрината на народното читалище в село Мусомища председателката на читалищното настоятелство Анна Донкова, сигнализираха Инфомрежа възмутени местни жители.

Читалището е просветно средище на българщината и за съхраняване на български дух и култура и е недопустимо и престъпно то да се използва за реклама на мероприятия на антибългарски организации, категорични са хората в Мусомища, които настояват обявата за събора на ОМО "Илинден" - Пирин да бъде незабавно свалена от витрината на читалището.

"Не ни интересуват политическите забежки и угодничеството на някои кандидати за кметове и общински съветници за печелене на гласове от тази организация. За нас е престъпление българската просветна институция да рекламира дейността на подобни формации, които не признават държавата ни", недоволстват в Мусомища. Според местните жители афишът за събора на македонистите неслучайно е поставен от вътрешната стена на витрината, за да не бъде скъсан и унищожен от тях.

За случая хората в селото са сезирали кмета Иван Ламбрев и Районното полицейско управление в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

от другата страна17:24 - 29.07.2011
ПОЗОР!
от другата страна17:16 - 29.07.2011
Докато умните се наумуват, лудите се налудуват! Как не се появи, роди, възпита поне един свестен политик!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK