Читалище "Никола Вапцаров" в Благоевград отбеляза Деня на музиката

Снимка: Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград

Председателят на Народно читалище „Никола Й.Вапцаров - 1866” – Благоевград събра творческия екип на читалището – художествени ръководители и преподаватели в Детската музикална школа по повод Деня на музиката и поезията - 1 октомври, и откриването на новия творчески сезон.

На срещата Васил Новоселски очерта насоките на творческите задачи за следващата година. През 2016 г. читалището навършва 150 години от своето основаване и всички по- големи събития ще минат под егидата на този юбилей.

Кулминацията на честването се предвижда за ноември 2016 г., като централните прояви ще бъдат научна конференция на тема „Ролята на читалищата в културния живот на България” и тържествен концерт-спектакъл с участието на всички състави от читалището и гост-изпълнители.

По повод деня на възрастните хора Васил Новоселски лично посети Дома за стари хора „Св. Мина” в кв. "Струмско" и Пенсионерски клуб в кв. „Еленово”. На събитието в пенсионерския клуб участваха читалищни състави, деца от детската градина в квартала и творци – членове на клуба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK