Читалище "Изгрев - 1930" в Баничан обявява два национални конкурса

Снимки: читалище "Изгрев - 1930"

Те са във връзка с предстоящия Бабинден

Във връзка с предстоящия Ден на родилната помощ (Бабинден) настоятелството на НЧ „Изгрев – 1930“ обявява два национални конкурса.

Първият е фотоконкурс на тема: „Код Живот“. Всички, които искат да участват в него, трябва да изпратят до 5 броя снимки на деца от 0 до 3 годинки.

Желателно е по-дългата страна на снимките да бъде 4 000 пиксела.

Срокът за изпращането им е до 29-и януари на  e-mail: [email protected]

Тричленно компетентно жури ще класира участниците и ще им връчи награди.

Читалището си запазва правото да съхранява и използва изпратените снимки за архив, както и за благотворителни цели в подкрепа на уязвими групи.

А ето и обявата за втория конкурс:

„Ако сте от сръчните баби, които са винаги въоръжени с игли в ръцете и обичате своите внуци, можете да покажете майсторството си в нашия първи национален конкурс за плетени бебешки и детски чорапки под надслов: "ИЗПЛЕТИ МИ ТОПЛИНА, ДАРИ МЕ С БЛАГОСЛОВ!".

Дара на чорапи от бабата за новороденото е съпътствано със скрита сакралност, за която са имали познания предците ни. Да дариш чорапи, е не само изкуство, мисъл и труд - то е душа, покрита със загадъчен воал на вяра и символика за преклонение пред надеждата, добротата и любовта!“

Чорапките - бебешки или детски, могат да се изпращат чрез пощенските услуги на Еконт или Спиди до 29-и януари 2021 г. за читалище "Изгрев - 1930", с. Баничан, общ. Гоце Делчев.

За повече информация: e-mail: [email protected]

Тричленно жури ще награди отличилите се.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK