Четвъртокласните пътища в община Благоевград ще се поддържат от „Стилстрой М“

Снимка: Infomreja.bg

Офертата на „Стилстрой М“ ООД е 896 304 лв.

Благоевградската фирма „Стилстрой М“ ООД на Михаил Камбитов поема отново поддръжката на четвъртокласните пътища в община Благоевград. Решението за определяне на изпълнител на поръчката е подписано в петък от кмета Илко Стоянов.

Процедурата бе обявена веднъж през април, но в средата на май комисията бе принудена да я прекрати заради разминаване на ценовото предложение в офертата на „Стилстрой М“ ООД, която бе единствен кандидат. Проверка на документацията тогава  установи, че в офертата си управителят Михаил Камбитов е вписал цена от 746 920 лв. без ДДС, а в бланката  на общината фирмата му бе отбелязала сумата от 764 920 лв., която е по-висока от максимално допустимата цена по поръчката. Това разминаване забави подписването на договор и принуди общината наново да проведе процедурата, този път форматът бе за договаряне без предварително обявяване.

Поръчката е за зимно поддържане, снегопочистване и поддържане на общинската пътна мрежа от четвърти клас. Тя включва почистване на платното за движение от лед и сняг, опесъчаване, обработване на усойните места и третиране с химикали на опасните заледени участъци, обход за почистване на платното от паднали камъни, клони и дървета, почистване и извозване на паднали скални маси при свличане, профилиране на банкети, възстановяване на отводнителни окопи, почистване на храсти и дървета в обхвата на пътя за нормална проходимост на МПС, почистване на водостоци. Прогнозната стойност, посочена от общината за изпълнение на ангажиментите, бе 900 000 лв. с ДДС за срок от 6 месеца.

Офертата на „Стилстрой М“ ООД е 896 304 лв. и в нея е поет ангажимент в рамките на минимално допустимия 1 час дружеството да реагира в извънредна ситуация като снеговалеж, поледици и навявания, свлачища и срутища.

Благоевградското дружество от няколко години насам се грижи за поддръжката на четвъртокласните пътища в общината./ вестник "Струма"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//