Четирима са задържаните при вчерашната спецоперация "Наглецът" в Благоевград

снимки: МВР

Четирима са задържаните при съвместната операция на ГДБОП, областните дирекции на МВР в Кюстендил и Благоевград и македонската полиция, озаглавена "Наглецът" заради заловения лидер на международна престъпна група, занимавала се с трафик и разпространение на наркотици - Стоян Гецев-Кравата. 

Задържането е осъществено по време на поредна сделка с 3 кг хероин и сумата за дрогата - 48 хиляди евро, съобщиха от МВР. Операцията е реализирана след продължително разследване. В момент на сделка с наркотични вещества вчера в района на хипермаркет МЕТРО в Благоевград бе задържан 41-годишният кюстендилски бизнесмен от с. Ключ Стоян Гецев -Кравата.

Заедно с него са арестувани 59-годишният кюстендилец Любомир Илиев-Ломския, 41-годишният перничанин Николай Пресолски, и двамата криминално проявени, и македонски гражданин с неустановена  самоличност, който се представил с фалшива българска лична карта. На място са иззети 3 кг хероин, както и предназначените за сделката 48 хиляди евро.

Организираната престъпна група е действала на територията на България, Македония, Турция, Гърция и страни от Западна Европа. Кравата е с богато криминално минало. През 2005 г. на ГКПП-Кулата той е задържан с кола с гръцка регистрация и с 19 кг хероин, за което му е било наложено ефективно наказание от 17 г. лишаване от свобода, като към момента присъдата не е влязла в сила.

По първоначални данни той бил съпричастен и към задържаните през 2007 г. в Испания 10 кг хероин, през 2009 г.- на 14 кг хероин в Швейцария, а през 2010 г. - на 5 кг хероин в Турция и 6,5 кг хероин - в Македония.

Четиримата са задържани за 24 часа, очаква се с прокурорско разпореждане мярката им да бъде удължена на 72 часа. Работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK