Четирима пияни шофьори остават без книжки, 26-годишен неврокопчанин с рекорд от 2,32 промила алкохол

Снимка: Infomreja.bg, архив

Въпреки суровите наказания, отнемането на документите за правоуправление и осеяните с паметници пътища, броят на шофьорите в област Благоевград, седнали зад волана след солидни почерпки с алокохол не намалява, сочи статистиката на полицията.

Само през вчерашния ден на територията на областта са образувани четири бързи производства срещу пияни водачи на МПС. Те са за престъпление по чл. 343, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Първи на тест с дрегер е подложен 32-годишният М.Т. от Благоевград, който е шофирал с 1,52 промила алкохол в издишания въздух. Друг 26-годишен шофьор е показал резултат от 2,32 промила алкохол. Нарушителят е от Гоце Делчев, уточниха от полицията.

Бързи производства за управление на МПС в пияно състояние са образувани още срещу 25-годишния Т.А. от сатовчанското село Годешево, чиято проба с техническо средство показала 1,93 промила алкохол, и срещу 51-годишния В.М., шофирал с 2,02 промила.

Бързи производства за престъпление по чл. 343В, ал. 2 от НК са образувани за управление на МПС без шофьорски книжки срещу 29-годишния И.Г. от Горно Драглище и 23-годишния И.П. от Долно Драглище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//