Четирима кандидати за омбудсман на Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Четирима са кандидатите за омбудсман на Община Благоевград, подали документи и допуснати до участие в обявения конкурс, съобщи председателят на местния парламент Даниела Савеклиева.

За овакантената от предишния обществен посредник Петя Гюрова позиция ще се състезават адвокатът Иван Катърджиев, Зоя Димитрова - юрист и председател на Общинската избирателна комисия в Симитли на местните избори, Живка Юрукова - дългогодишен служител в Областната управа, и Любка Начева, която работи в застрахователната сфера. 

След проведено събеседване пред Председателския съвет всички кандидати представиха концепциите си за изпълнението на функцията обществен посредник и са допуснати до участие, поясни Савеклиева. 

Кой ще бъде новият омбудсман на Благоевград ще решат общинските съветници на утрешната сесия. Гласуването ще бъде тайно. Избор ще има при мнозинство от 2/3 или с подкрепата на 25-парламентаристи. Ако при първото гласуване нито един от кандидатите не събере мнозинство, ще бъде проведен повторен вот измежду двамата претенденти за поста, събрали най-много гласове, каза още Даниела Савеклиева. 

До избор на нов обществен посредник се стигна, след като досегашният изпълняващ длъжността Петя Гюрова подаде оставка поради изтичане на мандата й и излизане в отпуск по майчинство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK