„Чети с мен“ на Крепостната стена в местността „Хисарлъка“

снимка: infomreja.bg, архив

Второто издание на Националната кампания „Чети с мен” ще се проведе на 6 юни (събота) от 11.00 часа на Крепостната стена в местността „Хисарлъка”.

„Походът с книга” ще стартира пред Регионална библиотека в 10.00 часа.

"Чети с мен" е Инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация "Българска книга", Съюза на народните италища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки" и "Детски книги" и сайтовете "Аз чета", "Книголандия" и Love Theater. 

На регионално ниво отговорни институции за провеждането  са Регионална библиотека Кюстендил и РИО на МОН. По традиция от любимите си книги четат популярни личности - писатели, музканти, артисти, художници, общественици и всички, които желаят да споделят пред микрофон своите любими книги и текстове.

Като част от програмата са предвидени различни ателиета и кътове за споделяне на умения, свързани с книгите: изработване на разделители за книги, късмети с любими цитати и други изненади.

Идеята на кампанията е да събере на едно място множество четящи хора и да провокира чрез участието си хората да се противопоставят на негативните тенденции в обществото – неграмотност, неинформираност, безразличие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK