Чети етикета! Бира с изтекъл срок още през април продават в заведения в Гоце Делчев

Снимка: Личен архив

Голям дискомфорт с обриви и чревни разстройства предизвика на наш читател бира с отдавна изтекъл срок на годност, изпита в гоцеделчевско заведение.

Напоследък в Гоце Делчев зачестиха читателските сигнали и за продавани в търговската мрежа на града стоки и напитки с изтекъл срок на годност, като потърпевшите настойчиво питат не е ли задължение на дистрибуторите и на собствениците на търговските обекти да изтеглят старата стока от щандове и складове ден преди да е изтекъл срокът й, както се прави в белите държави.

„Консумираме масово стоки с изтекъл срок на годност“, пише в читателското си писмо до медията ни неврокопчанинът, пострадал след консумацията на развалена бира.

Кореспондент на ИНФОМРЕЖА се обади на посочения на етикета върху въпросната бутилка телефон, но удари на камък. 

Въпреки че е написано, че даденият телефон за връзка е денонощен и приема обаждания на клиенти по всяко време, никой освен телефонния секретар, който съобщи, че сме се свързали с "Каменица" АД, не се обади.

На всичкото отгоре се оказва, че изслушването на пледоарията на телефонния секретар струва пари.

"Това си е пладнешки обир, един път ни продават стоки с изтекъл срок на годност, втори път като поискаме информация защо не са си изтеглили от търговската мрежа старата стока, отново си плащаме, за да слушаме почти 8 минути телефонния секретар, за което те също печелят, дърпайки от сметката ни", коментира потърпевшият мъж от Гоце Делчев.

В редакцията на ИНФОМРЕЖА се пази името на въпросното заведение, в което се продава бира с изтекъл срок. Въпросът обаче е комплексен. Служителите на ресорните ведомства трябва да предприемат масови проерки в търговската мрежа на града, тъй като е възможно застоялата стока да бъде извадена и изконсумирана на предстоящия есенен панаир в Гоце Делчев.

Както е известно, само след дни в Гоце Делчев предстои провеждането на едноседмичния традиционен есенен панаир, по време на който консумацията на бира и месни продукти е изключително голяма.

Контролните органи да бъдат задължени да правят ежедневни проверки и да вземат проби, за да се знае какви храни и напитки се предлагат на хората, които в панаирджийските дни съъщо традиционно сядат с компании да изпият по бира и да похапнат скара, печено пиле или да задоволят капризите на децата си със захарен памук, казанлъшки понички, вафли с крем и други лакомства, е мнението на жителите на Гоце Делчев и региона.

В интерес на истината, всяка година на традиционния панаир в Гоце Делчев контролът върху предлаганите храни е завишен.

 

КОМЕНТАРИ

info.iqfinanceplc@gmail.com15:13 - 24.01.2019
We are authorized Financial consulting firm that work directly with A rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank etc We provide BG, SBLC,and lots more for clients all over the world. We are equally ready to work with Brokers and financial consultants/consulting firms in their respective countries. Our procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned We offer certifiable and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. We are RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days We hope to establish a long term business relationship with you even after this first trial Regards WALSH SMITH, ROBERT email : info.iqfinanceplc@gmail.com skype: cpt_young1 Tel contact: +447031968934 Registered No: 04374045
тони17:54 - 10.09.2018
Пишете заведението да внимават хората
Код за сигурност, въведете кода i2d
loading...