Чети етикета! Бира с изтекъл срок още през април продават в заведения в Гоце Делчев

Снимка: Личен архив

Голям дискомфорт с обриви и чревни разстройства предизвика на наш читател бира с отдавна изтекъл срок на годност, изпита в гоцеделчевско заведение.

Напоследък в Гоце Делчев зачестиха читателските сигнали и за продавани в търговската мрежа на града стоки и напитки с изтекъл срок на годност, като потърпевшите настойчиво питат не е ли задължение на дистрибуторите и на собствениците на търговските обекти да изтеглят старата стока от щандове и складове ден преди да е изтекъл срокът й, както се прави в белите държави.

„Консумираме масово стоки с изтекъл срок на годност“, пише в читателското си писмо до медията ни неврокопчанинът, пострадал след консумацията на развалена бира.

Кореспондент на ИНФОМРЕЖА се обади на посочения на етикета върху въпросната бутилка телефон, но удари на камък. 

Въпреки че е написано, че даденият телефон за връзка е денонощен и приема обаждания на клиенти по всяко време, никой освен телефонния секретар, който съобщи, че сме се свързали с "Каменица" АД, не се обади.

На всичкото отгоре се оказва, че изслушването на пледоарията на телефонния секретар струва пари.

"Това си е пладнешки обир, един път ни продават стоки с изтекъл срок на годност, втори път като поискаме информация защо не са си изтеглили от търговската мрежа старата стока, отново си плащаме, за да слушаме почти 8 минути телефонния секретар, за което те също печелят, дърпайки от сметката ни", коментира потърпевшият мъж от Гоце Делчев.

В редакцията на ИНФОМРЕЖА се пази името на въпросното заведение, в което се продава бира с изтекъл срок. Въпросът обаче е комплексен. Служителите на ресорните ведомства трябва да предприемат масови проерки в търговската мрежа на града, тъй като е възможно застоялата стока да бъде извадена и изконсумирана на предстоящия есенен панаир в Гоце Делчев.

Както е известно, само след дни в Гоце Делчев предстои провеждането на едноседмичния традиционен есенен панаир, по време на който консумацията на бира и месни продукти е изключително голяма.

Контролните органи да бъдат задължени да правят ежедневни проверки и да вземат проби, за да се знае какви храни и напитки се предлагат на хората, които в панаирджийските дни съъщо традиционно сядат с компании да изпият по бира и да похапнат скара, печено пиле или да задоволят капризите на децата си със захарен памук, казанлъшки понички, вафли с крем и други лакомства, е мнението на жителите на Гоце Делчев и региона.

В интерес на истината, всяка година на традиционния панаир в Гоце Делчев контролът върху предлаганите храни е завишен.

 

КОМЕНТАРИ

тони17:54 - 10.09.2018
Пишете заведението да внимават хората
Код за сигурност, въведете кода aa6