Черна серия от смъртни случаи на млади хора в Неврокопско

Снимка: Infomreja.bg

Черна серия от смъртни случаи се зареди в Неврокопско през последните дни. Вчера бе погребан 36-годишният Фаик Садъков от сатовчанското село Туховища.

Тази сутрин община Гоце Делчев и община Гърмен осъмнаха с черната вест за починалата в Турция 50-годишна Соня Котокова от Гърмен, която се лекуваше в частна клиника в Истанбул. Жената е починала от кръвоизлив след химиотерапия.

Жената премина през няколко операции в България, след което й бе препоръчано да продължи лечението в частна турска клиника. Местните жители се включиха активно в кампании за набиране на средства и събраха голяма сума пари, за да помогнат на семейството й за скъпото лечение в Турция.

Неврокопчани днес са потресени и от смъртта на 54-годишният Георги Узунов, който дълги години работеше в местната кабелна телевизия. Той е издъхнал в  болницата в Благоевград, след като болестта блокирала дейността на бъбреците му. 

Гоце Делчев се прости и с 52-годишния бизнесмен Стоян Ячков от Гоце Делчев. Той бе сред задържаните на 15 април тази година при полицейска акция антидрога в общинския център, при която служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОД МВР - Благоевград и полицаи от Гоце Делчев иззеха четири пакета с 380 грама хероин, открити в лек автомобил "Ситроен Саксо", управляван от Ячков.

Преди демократичните промени той е работел като барман и сервитьор в елитни ресторанти в хотелски комплекси в страната. По късно разви мащабен и печеливш бизнес в хотелиерството и ресторантьорството. Известно време Ячков бе началник на „Пресевната” в града, но стигна до пълен фалит, тъй като цялото му имущество бе конфискувано и продадено от съдебен изпълнител. Заради задължения към банки Стоян Ячков загуби голям хотел в Доспат, вила на Попови ливади, цехове, къщи и друга собственост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK