Чеканска и Константинов с декларация срещу Дангов, обвиниха го в реваншизъм и репресия

Снимка: ГЕРБ-Дупница

„Езикът на омразата, заплахите и внушаването на страх се налагат като стил и начин на управление“

Народният представител от ГЕРБ-СДС - Радослава Чеканска, и председателят на ГЕРБ в Дупница - Ивайло Константинов, излязоха със съвместна декларация, в която обвиниха новия кмет на общината - Първан Дангов, в реваншизъм, популизъм, арогантност и репресия.

Ето и съдържанието на декларацията, която публикуваме без редакторска намеса:

„През последните седмици станахме свидетели на изключително тежки конфликти между кмета на община Дупница Първан Дангов и избрани кметове на населени места, които бяха издигнати и подкрепени от ПП ГЕРБ на проведените местни избори.

От различни медийни публикации видяхме и чухме грубо и арогантно поведение, което е в разрез със заеманата длъжност и властови позиции от страна на новия градоначалник Първан Дангов.

Станахме свидетели на видима злоупотреба с власт, размахване на пръст и тон на границата на нормалността. Погазване на човешки права и авторитети, което е недопустимо в едно съвременно и демократично общество.

Към кметовете на селата Баланово и Червен брег - Явор Митов и Славчо Димкин, публично бяха отправени обиди, квалификации и заплахи. Подобно е
отношението и към жители на населени места, които са привърженици на ПП ГЕРБ. Това е недопустимо. И тук не става въпрос за партийна принадлежност, а за погазване на правото на свободен избор и отстояване на граждански позиции.

Само за два месеца в основни стожери за упражняването на властта се превърнаха реваншизмът, популизмът, арогантността и репресията. Езикът на омразата, заплахите и внушаването на страх се налагат като стил и начин на управление.

От спечелването на изборите от кандидата на БСП Първан Дангов, общината ни се управлява по начин, който поставя Дупница в  изключително негативна светлина. Нарушен е диалогът между представителите на местната власт, институциите, различните съсловни организации, спортни клубове, ръководства на общински дружества и др.

Липсват програма и ясна визия за управлението на община Дупница. Няма хоризонт за бъдещето. За сметка на това ставаме свидетели на явна демонстрация, целяща реставрация на символи, методи и прийоми на управление, характерни за отдавна отминали и зачеркнати от историята времена.

Всичко това поставя община Дупница в една нелепа позиция спрямо другите общини на картата на България. Рискуваме да се превърнем в отблъскващо място за живот, инвестиции, образование и развитие. Място, в което демокрацията, личната свобода, правото на работа и достоен живот се потъпкват ежедневно.

Считаме това за недопустимо!

Надяваме се час по-скоро да бъдат възстановени общественият диалог и нормалното функциониране на общинските структури. Да бъде гарантирано правото на достоен живот за гражданите на община Дупница.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK