Чехия в национален траур

Снимка: -iStock

14 души са убити, а 10 са в тежко състояние

Чехия обяви Ден на национален траур след вчерашния трагичен инцидент, при който четиринайсет души бяха убити, а още десет се намират в болница в тежко състояние, съобщава news.bg.

Стрелбата в университетска сграда в центъра на чешката столица Прага помрачи светлите християнски празници, като това е най-драматичният случай на насилие в Източна Европа от десетилетия. Чешките власти изключиха масовото убийство да е извършено по терористични мотиви.

Стрелецът във Факултета по философия на Карловия университет бе открит мъртъв, като по последна информация се е самоубил. Той е бил студент в университета, няма информация обаче дали точно в този факултет.

В сградата на факултета са били открити голям брой оръжия, съобщи чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракушан. Това предполага предварителен замисъл и организация на стрелбата.

Убиецът от университета е бил заподозрян и за друго извършено престъпление - по-рано през същия ден неговият баща е бил открит мъртъв в населено място близо до Прага. Заради това престъпление синът е бил издирван от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK