Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания създават в Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът д-р Атанас Камбитов внесе предложение до Общински съвет да бъде създаден Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания в Благоевград.

За целта е необходимо да бъде извършено актуализиране на общинската стратегия за развитие на социалните услуги 2016 – 2020 г. и годишния план за развитие на социалните услуги за тази година.

Към този момент в Благоевград функционира Център за социална рехабилитация и интеграция, чиито услуги са насочени към деца и младежи. Чрез разкриването на нов център за лица със зрителни увреждания ще бъде създадена възможност да се осигури специфична подкрепа за тях.

Центърът ще включва различни дейности като: зрителна рехабилитация, Брайлова грамотност, ориентиране и мобилност, обучение за ползване на мобилен телефон, психологическа помощ и подкрепа, използване на специфична фонетика, компютърна грамотност и др.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания ще бъде с капацитет 30 места.

Предложението на кмета д-р Камбитов е финансирането му да бъде държавна делегирана дейност или със средства от оперативни и/или други програми за финансиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//