Ценителите на книгите в Хаджидимово очакват да влязат в обновена читалищна библиотека

Снимка: Infomreja.bg

Ремонтът вече започва

В днешния Световен ден на книгата и авторското право, читалищната библиотека в град Хаджидимово намира свой временен нов дом. Ще се върне обратно, след като завърши цялостният ремонт на читалището.

„Много съм доволна, че ремонтът започва. След него ще посрещаме читателите в по-приятна обстановка, а книгите ще подредим върху нови стелажи“, казва библиотекарката Вили Топалова.

Читалищната библиотека в Хаджидимово е една от трите в общината. Другите две са в селата Копривлен и Абланица. В село Ляски също има библиотека, но тя обслужва читателите само в определени дни от седмицата.

Фондът на библиотеката в Хаджидимово наброява около 41 000 тома – книги за деца и  възрастни. Последното му попълване е от миналата година, станало благодарение на спечелен проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“. Тогава са закупени книги от различни сфери на знанието, като за тях са усвоени 1 140 лева. 

Вили Топалова не само очаква своите читатели в библиотеката, но и сама отива при тях. Постоянни са срещите и с децата – от най-малките в детската градина до по-големите в училището. Много от честванията на забележителни дати тя подготвя заедно с учителките. Това сътрудничество е една прекрасна традиция!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK