Цецо от заложническата драма във Вълково - обвиняем за четири престъпления

Снимка: Infomreja.bg

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем Ц.Ц. по досъдебно производство за извършени четири престъпления – опит за умишлено убийство (по чл. 115, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК), лишаване от свобода в условията на домашно насилие (по чл. 142а, ал. 4 , вр. ал. 1 от НК), закана с убийство в условията на домашно насилие (по чл. 144, ал. 3 пр.1 и пр.3 от НК) и за хулиганство (по чл. 325, ал. 3, пр. 5, вр. ал. 1 от НК), съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че около 17,20 ч. на 03.10.2023 г., в къща в село Вълково, община Сандански, 41-годишният Ц.Ц. произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П. (на 59 години). На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

В условията на домашно насилие в същата къща Ц.Ц. лишил от свобода три лица – Н.П., А.П. и дъщеря им Е.С. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу М.Е. и Р.Р., притекли на помощ на пострадалия Н.П. Извършените от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Ц.Ц. е задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK