Цалапица отново на протест - хората питат кога ще е екстрадицията на Рангел Бизюрев

Снимка: БНТ

Младият мъж се счита за основен свидетел на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от селото

Жителите на пловдивското село Цалапица отново излязоха на протест. Хората негодуват, че все още няма информация какво се случва с екстрадицията на Рангел Бизюрев от Дания, пише БНТ.

Младият мъж се счита за основен свидетел на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от селото. Близки на убития заявиха, че имат данни, че има общо четирима свидетели на престъплението, но прокуратурата не си е свършила работа да ги установи и задържи.

Хората в Цалапица се притесняват, че ако до 26 февруари Бизюрев не бъде върнат в страната, делото за убийството ще тръгне и приключи по бързата процедура само с присъди за укривателство. В това са обвинени двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови, които са единствените арестувани след случилото се.

Близнаците твърдят, че само са участвали в транспортирането и заравянето на тялото на младия мъж. Сред убийството соченият от близнаците за извършител Рангел Бизюрев успя да напусне страната. След седмици издирване бе задържан в Дания. Все още не е ясно кога датските власти ще го върнат обратно в България.

Пред събралите се протестиращи майката на Митко Атанаска Бакалова отново заяви, че ключови са показанията именно на Бизюрев и поиска всички свидетели и съучастници да бъдат съдени за убийство в Окръжния съд в Пловдив, а не за укривателство в Районния съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK