Цачева към Реформаторите: Идвам с надежда!

Снимка: БТА

Идвам с надежда, това беше единственият коментар на кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред медиите преди началото на срещата й с Реформаторския блок, съобщава Dnes.bg.

Тя и номинираният за вицепрезидент Пламен Манушев дойдоха в централата на СДС, където заседава Изпълнителният съвет на Реформаторския блок, за да търсят подкрепа за балотажа в неделя. Заедно с тях са и вицепремиерът Томислав Дончев, както и министри от кабинета.

Пред журналисти министърът на вътрешните работи Даниел Митов заяви, че не желае да го управляват червени генерали, да има втори Първанов за президент, защото точно това щяло да се случи, ако Румен Радев стане президент.

"Трябва да направим така, че България в крайна сметка да продължи напред, а не да ни връщат 20 години назад", обясни той. По думите му, десницата има всички възможности и шансове да спечели вота, а фалшивата, според Митов, кампания на Румен Радев да бъде разобличена.

"РБ трябва да вземе ясна и категорична позиция, всички решения на Изпълнителния съвет са трудни", коментира на свой ред министърът на здравеопазването Петър Москов /ДСБ/.

"Радев значи Първанов, Първанов значи Путин, срещу този избор нямам много валидни аргументи, отбеляза той. По думите му избирателите очакват да чуят от Цачева, че ще следва изричната евроатлантическа ориентация на страната и ще бъде допълнителна скорост за реформите, които прави правителството.

"Реформаторският блок е усилие, чиято цел е да възроди разпокъсаната десница, и ако някой посегне на целостта на блока, връща ситуацията от 2013 година". Така Петър Москов коментира решението на неговата партия ДСБ да се дистанцира от останалите реформатори. Според здравния министър при победа на втория тур на Румен Радев очевидно ще има друго правителство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//