Българските шофьори, оцелели от ферибота: Важното е, че сме живи

Снимка: БНТ

Това казаха шофьорите, оцелели при пожара на ферибота в гръцките води

Важното е, че сме живи.

Това казаха шофьорите, оцелели при пожара на ферибота в гръцките води. Те са в домовете си след като днес бяха транспортирани от остров Корфу пред ГКПП Кулата, където ги чакаха автобуси, които да ги извозят до родните им места.

Бяхме в каютите, разбиха вратата и казаха, че корабът гори. После чакахме катерите. За момчетата, които ги няма – няма шанс, ако не са изгорели, са се задушили. Двама колеги от кабините скачаха в морето и са спасени. Благодарим на господ, че сме живи. Екипажът реагира навреме, нямаше блъсканици. Сега почваме ходене по мъките с вадене на лични карти, книжки, дигитали, споделя Димо Димов – шофьор на хладилен камион.

Представете си да сте заобиколени от ужас и под вас има дълбок. Радваме, че сме спасени от екипажа. Нямаше хаос. Организираха много бързо всичко, разказва водачът на камион Румен Чолаков.

Изгоряха всички камиони, важното е, че сме живи и здрави, споделя шофьор от Нова Загора.

Всички са очаквани от семействата им. В неизвестност остават двама души от Хаджидимово и Сандански и още петима от други части на страната.

При спасителната операция последният изваден от горящия ферибот българин е Алекси Пенев на 64 години. Той и турски шофьор са помещение в задната част на кораба. Достъпът до тях е бил невъзможен заради пламъците. Спасителите стигат до тях благодарение на информация, която им подават колеги на Алекси, който му са се обадили и разбрали, че не е могъл да се измъкне от камиона, в който спял. В момента Алекси е в болница в Корфу, където се борят за живота му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK