Българският модул за наземно гасене на горски пожари се завърна от Гърция

Снимки: МВР

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Джартов му даде висока оценка

Българският модул за наземно гасене на горски пожари, който работеше на територията на Гърция, се завърна в нашата страна. Петдесетте пожарникари бяха посрещнати в София от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов. Той им благодари за демонстрирания висок професионализъм при погасяването на пожарите на остров Корфу.

„Вие представихте страната ни по достоен начин, като оказахте навременна помощ на нашите гръцки колеги. Оценявам високо вашите действия и съм сигурен, че чувствате удовлетворение от свършената работа. За съжаление няма да разполагате с много време за почивка, защото сме в разгара на летния сезон и през последните дни на територията на нашата страна оперативната обстановка също е усложнена“, обърна се към завърналите се пожарникари главен комисар Джартов и изрази увереност във възможностите на колегите си да се справят с предизвикателствата, пред които ги изправя професията.

Ръководителят на модула за гасене на горски пожари главен инспектор Калоян Дончев благодари на директора на ГДПБЗН за високата оценка и му връчи почетния плакет, с който българския екип е бил награден при отпътуването си от Гърция.

Модулът за наземно гасене на горски пожари, в чийто състав влизат 50 пожарникари и 15 единици техника и специализирано оборудване, замина за южната ни съседка на 22 юли. Първоначално екипът бе разположен в района на Солун, а в последствие замина за остров Корфу. Помощта бе организирана по Механизма за гражданска защита на ЕС, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK