България вече граничи със Северна Македония! Пълно мълчание от МВнР, МС и президент за името

Бойко Борисов и Зоран Заев отбелязаха заедно 115 г. от Илинденското въстание в Благоевград, снимка: Infomreja.bg, архив

Македония от почти 24 часа е с ново име – Република Северна Македония. Европа и водещи лидери вече направиха своите експресни коментари.

Същевременно справка на БГНЕС показва, че до момента нито един от официалните сайтове в България - тези на Външно министерство, на правителството, и на президентството няма и дума за това, че страната ни има съсед с ново име.

Дори в така употребявания Фейсбук профил на премиера в социалната мрежа ще видим, че последният пост е от 8 януари. Много често Фейсбук е бърза трибуна и за президента.

В случая обаче за събитието на десетилетието в региона няма и дума нито от Румен Радев, нито в този на Екатерина Захариева. Външно министерство е отделило последно внимание на лекция на заместник-министъра Георг Георгиев пред студенти от УНСС.

Страницата на Министерски съвет последно е актуализирана днес с информация за благодарност на Борисов към петима министри за подкрепата в преговорите по плана за „Мобилност I“.

Нито ред и на официалната страница на президентството, където водещите новини са от 6 и 10 януари. Остава надеждата, че държавните ни институции ще поместят своята позиция поне в началото на новата седмица. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK