"България в мащаб" е разкрита пред музея в Благоевград

Снимки: РИМ

Новият проект показва страната ни от птичи поглед

Регионалният исторически музей в Благоевград вече посреща посетителите си по един нов, цветен и интерактивен начин с новореализирания проект „България в мащаб“. 

Основната му идея е да пресъздаде България в относителна географска точност и да осигури по- сериозна нагледност в разработването на учебните уроци по география, история, „Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“.

В работата си с училищата и малките посетители, музеят винаги поставя на първо място както образователно, така и занимателно съдържание.

Целта е децата да имат възможност да погледнат на България не само като абстрактно понятие за Родината, но и да имат възможност да я видят от „птичи поглед“.

С редица занимания искаме да провокираме техния интерес и да ги въвлечем в по –сериозни познавателни занимания, споделят от Регионалния исторически музей.

В изпълнението на проекта основна роля има Илия Гоцков, зам.-директор и уредник в отдел „Художествен“ на музея. Неговата отдаденост към осъществяването на „България в мащаб“ зарази и други служители на музея.

Работата продължаваше дори и в почивните дни, независимо от августовските жеги и неочакваните летни дъждове и намери ефектния си финал месец предсрочно, допълват от РИМ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK