България в група с Германия и САЩ на финалите

снимка: flickr.com

Българският национален отбор по волейбол попадна в една група с отборите на Германия и шампионите от Пекин 2008 за финалите на Световната лига, които ще се проведат в София.

Възпитаниците на Найден Найденов извадиха голям късмет, като успяха да избегнат силните отбори на световните шампиони Бразилия и бронзовия медалист от Евро 2011 – Полша в груповата фаза на финалите, които ще се проведат в зала „Арена Армеец” през тази седмица.

„Трикольорите” успяха да избегнат и световните вицешампиони от Куба, които ще дадат началото на турнира в зрелищен мач срещу един от най-добрите отбори в света - Бразилия, в сряда следобед от 17:30 ч.

Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от този ранг, след като в залата ще премерят сили двата най-добри отбори от Световната лига.

Националният тим на България започва участието си в група Е срещу силния отбор на Германия, като началото на срещата в 20:45 ч. в зала „Арена Армеец”.

Вторият мач на „лъвовете” е в петък вечер, отново от 20:45 часа, като тогава възпитаниците на националния селекционер Найденов ще се изправят срещу САЩ.

Ако успеят да излязат от груповата фаза българите ще се борят за място на финала, най-вероятно срещу Бразилия или Куба в събота вечер. За повече информация следете последните спортни новини за волейбол от България.

Ето и пълната програма на финалите на Световната лига:

Сряда (4 юли):
Група F
17:30 часа: Куба - Бразилия
Група Е
20:45 часа: БЪЛГАРИЯ - Германия

Четвъртък (5 юли):
Група Е
17:30 часа: САЩ - Германия
Група F
20:45 часа: Полша - Бразилия

Петък (6 юли):
Група F
17:30 часа: Куба - Полша
Група Е
20:45 часа: БЪЛГАРИЯ - САЩ

Събота (7 юли):
17:30 часа: Полуфинал 1E - 2F
20:45 часа: Полуфинал 1F - 2Е

Неделя (8 юли):
17:30 часа: Мач за 3-4 място

20:45 часа: ФИНАЛ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK