България ще иска изключение от европравилата, за да повиши прага за регистрация по ДДС

Снимка: Infomreja.bg

По-рано Кирил Петков участва в първата работна среща на енергийните министри на 8 страни от региона

България ще поиска от Европейската комисия дерогация (изключение от правилото), за да се повиши прагът за регистрация по ДДС у нас. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание, съобщава БНР.

"Това ни е част от коалиционното споразумение. ДДС прага да се качи от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева, което ще облекчи много, особено малките бизнеси в България, които в момента се борят с всички икономически трудности, това ще намали административното им бреме".

Петков заяви, че София става център на сътрудничество за енергийната сигурност при доставките на електроенергия и природен газ за страните от Югоизточна Европа

"Заедно разискваме как енергийната сигурност на региона да бъде оптимизирана, така че да имаме по-голяма диверсификация, цените да са по-ниски, да имаме оптимизация между системите, така че и рискът за доставки да бъде намален. За пръв път в историята на България имаме такава централна роля в тази енергийна сигурност".

По-рано Кирил Петков участва в първата работна среща на енергийните министри на 8 страни от региона. Форумът се провежда в София и на него се обсъжда енергийната сигурност. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK