България показа младите си таланти на спортна Европа

Снимки: ММС

България показа част от младите си спортни таланти по време на официалната вечеря на Европейския спортен форум 2018 в София, която се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-генералният директор по образование и култура в Европейската комисия Йенс Нийманд Кристенсен, хърватският държавен секретар по спорта Яница Костелич, евродепутатът Богдан Вента, вицепрезидентът на Европейските олимпийски комитети Нилс Нигаард, вицепрезидентът на Китайския олимпийски комитет Янг Шу ан, президентът на Европейската атлетическа асоциация Свен Арне Хансен, президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас, президентът на Асоциацията на волейболните лиги Филип Буун, президентът на Европейския мотоциклетен съюз Волфганг Сръб, множество представители на европейски и български спортни организации.

Гостите бяха приятно изненадани от нестандартното решение официалната вечеря да се проведе в спортна зала. Те видяха демонстративни изпълнения по художествена гимнастика от момичета на възраст от 8 до 10 години. Сборната формация бе съставена от състезателки на клубове „Левски“, „Левски Илиана“, „Левски +“, „Левски Триадица“, „Академик“ и Нюанс“.

Майсторски изпълнения пред участниците в Европейски спортен форум 2018 показаха и участниците в националния демонстративен отбор по таекуондо.

Много овации обраха възпитаниците на четирикратния олимпийски медалист Йордан Йовчев от първия у нас клуб по стрийтфитнес „Стрийт уъркаут – България“, сред които бе и 28-годишния Влади Стоянов, който е роден с увреждане, но от една година се занимава активно с уличен фитнес. Те демонстрираха как здраво тяло и силни мускули се създават без вдигане на тежести, а с упражнения, при които се използва собствената тежест на тялото.

Всички спортисти от демонстрационните формации получиха подаръци от Европейската комисия.

Европейският спортен форум, който завършва днес в София, се организира от Европейската комисия и е най-голямото събитие за споделяне на опит и обсъждане на бъдещите насоки за развитието на спорта в Европа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK