България кани повече германски инвеститори да участват в образователни програми тук

Снимка: МС

Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков

България иска да задълбочи традиционно доброто си сътрудничество с Германия в сферата на образованието, науката и иновациите. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков на среща с посланика на Федерална република Германия Ирене Планк, съобщават от правителствената информационна служба.

Премиерът открои редица позитивни примери за ползотворно взаимодействие на германските инвеститори със средни и висши училища в нашата страна. Правителството има готовност да насърчи този диалог, така че повече германски компании да се запознаят на място с възможностите за такова сътрудничество. Целта е да има повече програми, които допринасят за това в България да има качествено образование и квалифицирани специалисти за бизнеса.

Посланик Ирене Планк приветства активното взаимодействие не само в образованието и науката, но и в сферата на сигурността и отбраната. Германската страна изрази желание да бъде акредитиран също военно аташе в състава на посолството в София. От своя страна акад. Денков изтъкна намерението на страната ни инвестициите в сферата на отбраната още догодина да достигнат 2% от БВП, каквато е поставената от НАТО цел. Правителството възнамерява да развива военно-промишления комплекс, така че той да участва в общия икономически растеж на Европейския съюз.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK