България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в областта на туризма и културата

Снимка: МС

Целта е двете държави да засилят икономическото развитие и растежа на туристическия си потенциал

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и на  премиера на Йордания Омар Раззаз беше подписан Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Хашемитското кралство Йордания за сътрудничество в областта на туризма.

Подписи под документа поставиха от българска страна министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на културата Боил Банов, а от страна на домакините -  министърът на туризма и археологическото наследство на Хашемитско кралство Йордания Маджд Шуейке.

Меморандумът е пример за продължаващото сътрудничество в културния и туристическия обмен между двете държави. Документът отразява готовността на България и Йордания да засилят приятелските си отношения и да допринесат за икономическото развитие и растежа на туристическия си потенциал, както и за опазване на културното наследство.

България и Йордания ще насърчават съвместното си сътрудничество в различни видове туризъм с най-голям потенциал. Те ще работят активно за популяризиране ролята на културното наследство сред подрастващите.

Сред основните видове туризъм, споменати като акцент в документа, са културният, фестивалният, селският, кулинарният и др. Предвижда се и партньорство в опазване на културното наследство с „Петра Нешънъл Тръст“.

Двете страни ще обменят информация за организиране и участие в международни събития, популяризиращи съответните туристически продукти, както и в мащабни културни мероприятия.

Предвижда се засилване на контактите за развитието на туристическата инфраструктура и в обмена на добри практики, които могат да увеличат взаимния поток на туристи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK