България и Бангладеш разширяват сътрудничеството си в стокообмена

Снимка: МТСП

Фокус на разговора бе нуждата от работна ръка в сферата на текстилната индустрия

Заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев проведе среща с посланика на Бангладеш в България Дауд Али, в която беше обсъдено продължаването на активната работа между двете страни и разширяването на сътрудничеството в сферите на стокообмена, търговско и икономическото сътрудничество, образованието, както и трудовата мобилност.

Фокус на разговора бе нуждата от работна ръка в сферата на текстилната индустрия и осигуряването на нужните специалисти в подкрепа на българските работодатели. По думите на заместник-министър Кръстев интересът на страната ни остава постоянен и от страна на Министерството на труда и социалната политика  и в частност Агенцията по заетостта процесът върви гладко, като до момента не е имало констатирано забавяне на документи, свързани с работници, идващи от трети страни.

Посланик Дауд Али отбеляза напредък по отношение на стокообмена и търговското сътрудничество. Той изрази готовността на Бангладеш за внос на работна ръка и потенциалното обучение на конкретни специалисти при такава нужда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK