„Българи от старо време“ открива новия творчески сезон в Сандански

Снимки: Община Сандански

„Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта...

С оперетата "Българи от старо време" откриват творческия сезон в Сандански. Тя е от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов.

Играна, желана и приемана с възторг във всяко време „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване.

„Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.

Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото.

Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния  сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.

Проблематиката, която третира е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изградения паралел с нашето съвремие, карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.

Красотата и любовта, гордостта на българина, смеха и обичта, нека останат дълго в сърцата ни с българите от „старо” време!”

Музиката е на Асен Карастоянов, либрето: Коста Райнов, постановъчна версия: Марио Николов, диригент: Васил Вълчeв, сценография: Лидия Къркеланова, хореография: Борислав Ангелов.

С участието на солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK