Бум на болни от грип в гоцеделчевската болница

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Драстично увеличение на пациенти с остри респираторни заболявания отчитат в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. „През последните дни броят на болните, които приемаме за лечение, значително нарасна, но това не е необичайно за зимния сезон“, коментира управителят на болницата д-р Мария Радойкова.

Вътрешно отделение е препълнено, като новоприетите пациенти се настаняват в други сектори. Най-многобройни са заболелите от грип и остри респираторни заболявания.

Тази сутрин в Гоце Делчев бе измерена температура от минус 14 градуса. Медиците препоръчват да се избягват излизанията в студеното време, да се ограничи максимално контактът с вече заболели хора и да се консумират повече топли напитки, мед, плодове и зеленчуци.

С разпореждане на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов поради прекомерно ниските температури, до края на седмицата е вдигнат режима в Синята зона, а служителите са освободени от работа.

Общинска администрация е взела всички необходими мерки, за да реагира своевременно при ново влошаване на времето и снеговалеж. В пълна готовност са и екипите на Гражданска защита и пожарната служба.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//