„Булгаргаз”: Не е истина изнесената информация за продадените количества газ

Снимка: БГНЕС

Целта ни беше подобряване на финансовото състояние на дружеството, заявяват оттам

„Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ, след извършена проверка, бе установено, че от общия микс на количествата природен газ, дружеството „Булгаргаз“ е реализирало излишните количества, които обичайно се дължат на по-ниското потребление през почивните дни, на  държавната борса „Газов Хъб Балкан“.

Изнесената информация за продадените от „Булгаргаз“ количества природен газ категорично не отговаря на действително продадените, които за посочения период са 37 000 MWh.". Това заявяват в позиция от „Булгаргаз". „Тези количества са продадени с цел подобряване на финансовото състояние на дружеството, предвид завареното положение от новия СД на „Булгаргаз“.

При направения анализ се установи, че реализираната цена от извършените борсови сделки е по-висока от тази, която „Булгаргаз“ би получил в случай на положителен дисбаланс към „Булгартрансгаз“, поради неосвобождаване на излишните количества", се казва още в позицията. 

„Предвид финансовото състояние, наследено от бившето ръководство на дружеството, изразяващо се в недостиг на средства, възстановяването на нарушения паричен поток е от огромно значение за дейността на дружеството, свързана със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната", заявяват в позицията от „Булгаргаз". 

„Ръководството на дружеството предприема всички необходими действия, в рамките на закона и в условията на пълна прозрачност, да осигури финансов ресурс, който да гарантира  дейността на дружеството, като обществен доставчик и участник на пазара на природен газ", се казва още в позицията. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK