Буково се разраства, учредяват нови общински парцели

снимка: infomreja.bg, архив

Нови парцели за жилищно застрояване се налага да бъдат учредени в Буково, тъй като гоцеделчевското село се разраства, а свободни парцели в неговата регулация няма.

Тенденцията в село Буково опровергава широко тиражираните констатации за обезлюдяване на малките населени места в региона.

В селото има остра нужда от терени за жилищно строителство, като желаещи да строят нови къщи са предимно местни хора, както и жители на Буково, работили дълги години в Испания, Португалия и Гърция.

Сериозното търсене на терени за застрояване принуди Община Гоце Делчев да вземе решение, съобразено със Закона за местното самоуправление и местната администрация, като се изготви Подробен устройствен план върху близо 6 декара общинска земеделска земя, която да бъде продадена с цел жилищно застрояване.

Така в местността „Арнаудско вършило“ ще бъдат обособени парцели, представляващи малък квартал на селото. В близост до въпросния земеделски имот, който е общинска собственост, има изградена ВиК мрежа, както и електрическо захранване, към които могат да се включат новите собственици на къщи в Буково.

Местни жители обявиха, че в селото има големи фамилии, които са принудени да живеят в една къща. След като и децата им се задомили, се получило пренаселване и се наложило за младите хора да се строят нови жилища.

 

КОМЕНТАРИ

Друг Буковец17:40 - 18.01.2013
вие футболисти нямате стадион искате
буковец12:18 - 23.11.2012
а стадион ще имаме ли
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK