Букмейкърските пунктове на Йордан Динов в Благоевград затвориха врати

снимки: infomreja.bg

Няма все още арестуван за убийството на благоевградския бизнесмен Йордан Динов, заяви за БГНЕС директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Издирва се извършителят на убийството, както и свидетели на случилото се, заяви още Йорданов. От МВР продължават и събирането на информация по отношение на дейността на благоевградския бизнесмен.

Тази сутрин около 10 ч. в центъра на София, на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий" бе застрелян благоевградският бизнесмен Йордан Динов. 40-годишният бизнесмен е бил прострелян с шест куршума в главата и в тялото, и е починал в линейката на път за болницата. Убиецът е бил един и не е бил маскиран, разказват очевидци на престъплението.

Йордан Динов е управител за Благоевградска област на букмейкърски пунктове "Planet win-365", които са под шапката на австрийската фирма Скай Спорт - 365 - България ООД. Пунктовете са многократно проверявани от МВР, извършени са няколко операции на ГДБОП за черно тото и незаконно залагане в интернет. Последната акция на ГДБОП срещу тези пункта е от 12 март тази година. Йордан Динов е син на известения благоевградския гинеколог доктор Петър Динов, който завежда АГ отделение в частната болница в Дупница.

Йордан Динов е завършил Американския университет в България със специалност "Бизнес администрация".

Букмейкърските пунктове на Йордан Динов в Благоевград спряха по обяд днес да приемат клиенти и залози след новината за разстрела на управителя им. Пунктовете на "Planet win-365" в Благоевград на убития тази сутрин управител са на бул. "Джеймс Баучер" и в жк "Ален мак". Такива има и във всички по-големи градове в областта - Петрич, Сандански, Г. Делчев и други.

И в момента продължава първоначалният оглед на място. Случаят е поет от криминалисти от сектор "Престъпления против личността" и колегите им от столичното Пето районно управление. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK