БСП за операта в Благоевград: Още един предизборен балон на кмета отлетя в небитието

Още един предизборен балон на кмета Атанас Камбитов отлетя в небитието. Голямата грижа за съхраняване и развитие на културните традиции на община Благоевград се оказа поредната лъжа. Поредното доказателство за безхаберието, за високомерието, за безпардонното отношение към културните институции и хората, който работят там.

Това гласи отворено писмо на Общинския съвет на БСП в Благоевград до гражданите във връзка с развилата се ситуация с Камерна опера - Благоевград. Ето  и пълния текст на документа, изпратен до медиите:

"Камерна опера, с 50-годишна история, 40 от които в Благоевград. Една институция с богати традиции, със завоювани безспорни успехи в националната културна палитра. Поколения от Пиринския край се възпитаваха да ценят и обичат оперното изкуство, световната класическа музикална съкровищница. Стотици представления и образователни концерти.

От няколко години Камерна опера линее, губи своята идентичност. И вина за това има грешната политика на общинското ръководство. Оставена на самотек, без нужната финансова, творческа и маркетингова подкрепа. По-лесно е да я няма, за да няма и проблеми.

Уважаеми граждани на Благоевград, ще позволим ли поредното безумие?

И това няма да е последното.

Да не се оказваме лоши пророци и нищо чудно да дойде денят и на Драматичния театър, на Ансамбъл „Пирин “…

По-удобно е да въртим лесните перачници на пари - самоцелните фестивали и гръмките фойерверки".

 

Общински съвет на БСП-Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK