БСП: Всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората, да се поемат от държавата

Снимка: БСП

ИБ подкрепи Корнелия Нинова, че в Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси

ИБ подкрепи Корнелия Нинова, че в Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията. От излишък в държавния бюджет преди един месец, сега правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит.

Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България” от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021 г. бе тема на заседанието, водено от лидера на БСП Корнелия Нинова.

”Излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите”, коментираха членове на ИБ. Те са единодушни в извода, че правителството на Борисов е претърпяло пълен провал и в бюджетно отношение.

Членовете на ИБ и финансовите експерти от левицата се обединиха около мнението, че бюджетът, който предлагат управляващите ще ипотекира бъдещето на поколения българи. Те посочиха, че това е бюджет, който ще вкара страната ни в дългова спирала, който увеличава дефицита и дълга. Всички те подкрепиха тезата на Корнелия Нинова, че в този бюджет не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията.

БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджета за 2021 г. Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки.

Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората трябва да се поемат от държавата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK