БСП внесе четвъртия си вот на недоверие към кабинета "Борисов" 3

Снимка: duma.bg

Сред мотивите, които са близо 40 страници, са кризата с водата в Перник и мръсният въздух

Депутати от БСП внесоха в деловодството на Народното събрание четвъртия си вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов. Темата на вота е „Провал в политиката на околната среда и водите“. Сред мотивите, които са близо 40 страници, са кризата с водата в Перник и мръсният въздух.
Социалистите проведоха консултации с опозиционните партии в парламента, а днес  имаха разговори и с представители на левите формации АБВ и "Движение" 21.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че искането за вот на недоверие е подписано от 78 депутати от левицата. Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи в момента са в режим на водата и има опасност това число да расте, дишаме най-мръсния въздух, а България е превърната в сметище, коментира Нинова.

Тя призна, че правителството е взело мерки за овладяване на кризите, но по думите ? те са временни и представляват "гасене на пожари" за намаляване на общественото напрежение.

След като вотът бъде внесен разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие обаче, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители.

При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца. /duma.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Анонимен14:57 - 20.01.2020
Здравейте сериала хит Италианската булка има 176 епизода Но в Бьлгария Сериала хит Италианската булка има 172 епизода
Анонимен14:56 - 20.01.2020
Здравейте повторение на сериала хит Италианската булка всеки следобед без сьботите и неделите от 13 до 13 55 14 часа по Бтв Лейди
Анонимен14:55 - 20.01.2020
Здравейте препорьчвам ви сериала хит Италианската булка изльчен по Бтв и по Бтв Лейди
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK