БСП с бюлетина № 1, ГЕРБ с №2 на изборите за кмет на Хвостяне, очаква се оспорвана битка в Крушево

Снимка: Infomreja.bg

Вчера изтече срокът за регистрация на кандидатите за кмет на гърменското село Хвостяне, където на 13-и март, според указа на президента Росен Плевнелиев, ще бъде проведен нов избор за кмет на селото.

В срок са регистрирани двама кандидати, като днес бе изтеглен и жребият за поредността на номерата на бюлетините.

Така с №1 в интегралната бюлетина е кандидатът на БСП Баадин Юсеинов, а с бюлетина №2 - кандидатът на ПП ГЕРБ Сейхан Ахмедов.

По-оспорвана, с повече от двама кандидати, се очаква да бъде битката за кмет за малкото гърменско село Крушево.

Срокът за регистрация на кандидати за кметове там изтича на 16-и февруари, а засега има издигната кандидатура само на един кандидат от партията на Татяна Дончева  - „Движение 21“, Ибрахим Камбер.

В ОИК - Гърмен за участие в изборите на 13-и март досега осен „Движение 21”, заявка за участие са депозирали още БСП, ДПС, ГЕРБ като очакванията са, че до крайния срок ще има още регистрирани кандидатури за кметския пост в Крушево.

 Запознати коментираха, че поне трима кандидати ще се включат в изборната надпревара. 

До нови избори в Хвостяне се стигна, след като на балотажа при редовния вот за местна власт през 2015 година, двамата кандидати Сейхан Ахмедов - ГЕРБ и Баадин Юсеинов - БСП финишираха втория тур на изборната надпревара с равен брой бюлетини - 249 на 249.

Частичният вот в Крушево бе назначен с указ на президента, след като месец след изборите през 2015 редовно избраният кмет на Крушево Юлиян Качариев почина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK