БСП предлага: Без депутатска ваканция за да се реши проблемът "Системата ни убива"

Снимка: БСП

„Чашата на търпението преля, време е проблемите на хората с увреждания да бъдат решени. Родителите на децата с увреждания протестират от началото на юни пред парламента, а вече протести има в цялата страна.  

Затова внесохме проект за решение, с който предлагаме Народното събрание да не почива през август и да бъде приет Законът за социалните услуги”. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов пред журналисти в парламента.

Той заяви, че левицата иска правителството да изпълни обещанията си, за да се разрешат проблемите на хората с увреждания в България.

„Още през 2012 г. правителството на Бойко Борисов прие стратегия, според която през 2016 г. трябваше да бъде приет Закон за социалните услуги. Сега е средата на 2018 г., а законопроектът е на ниво концепция”, коментира Попов.

Той заяви, че БСП дава възможност на правителството да изработи  закона до края на юли, заедно със Закон за хората с увреждания, както и Закон за личната помощ. Да ги внесат в парламента и през август да започне решаването на проблемите на хората с увреждания.

 „Въпросът за разрешаването на  проблемите на хората с увреждания е първостепенен”. Това каза народният представител Георги Гьоков. Той припомни, че преди една година, ПГ на „БСП за България” е внесла проект за решение, чрез който  министърът да бъде задължен в срок до 15 юли 2017 г. да бъдат приети законите, заради които хората протестират сега.

 „Мнозинството отхвърли нашите предложения и заради тях сега тези хора протестират в цялата страна. Не може Народното събрание да стои празно, а отвън хора, чиито проблеми не са решени, да протестират”, категоричен бе Гьоков.

 

КОМЕНТАРИ

Коко18:18 - 22.06.2018
Ще ми е много забавно да видя как зелените палячовци се гонят с мангали с брадви из гората.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK