БСП издигна Дангов за представител в Сдружението на общините, ГЕРБ наложи Станислав Владимиров

Снимка: БСП

Така ГЕРБ ще имат двама представители, отнемайки едното място на опозицията, съобщават от БСП

Започна структурирането на Управителния съвет на Сдружението на общините. По правила и ред, приети от самото сдружение, БСП  има право на свой представител от Югозападен регион. Изпълнителното бюро на БСП издигна за кандидат кмета на Дупница Първан Дангов.

В пълен разрез с  принципите на демократичната и правова държава, грубо газейки правилата на самото  сдружение на общините,  ГЕРБ издигнаха и избраха кмета на Перник Станислав Владимиров, подкрепен от тях на изборите. Така ГЕРБ ще имат двама представители, отнемайки едното  място на опозицията.

С това за пореден път доказаха своята безпринципна и антиевропейска политика. След като лишиха опозицията от председателство на парламентарни комисии, което никога не се е случвало, разпределят независими регулатори по  квотен политически признак,  което веднага ги прави зависими, сега   подчиняват и Сдружението на общините. Техен представител е звънял и упражнявал натиск върху кметове как да гласуват.

Ние ценим нашите кадри, ще внесем отново кандидатурата на Първан Дангов, вече в Общото събрание на общините. Благодарим на всички други политически партии, които ни подкрепиха днес. Искаме възстановяване на демократичното начало, правовия ред и европейския облик на България, където не се налагат силово диктаторски подходи, съобщават от пресцентъра на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK