БСП: Изборът на директор на театъра е обезпокоително неуважение към Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

В обръщение до министъра на културата, председателя на Общински съвет - Благоевград и кмета на града групата общински съветници от БСП – Благоевград остро реагираха срещу предрешения конкурс за избор на директор на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград.

"Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград е водеща институция в града със своя история и водещо място в културната сфера, независимо от трудностите в последните години. Община Благоевград винаги е подпомагала  дейността на театъра със  свои средства. Подобни решения, взимани  дори в условия на дефицит, винаги са били консенсусно приемани, както от кметското ръководство, така и от целия Общински съвет при представяне на обоснована културна програма и план сметка за разходите в диалог с ръководството на театъра", се казва в обръщението на червените общинари.

”Твърдим, че творческият колектив, включително и ръководството на театъра са значима част от цялостния богат и сложен организъм на сферата на културата, не само в града и региона, което ги направи обичани от мнозинството наши съграждани.

Проведеният „конкурс” е демонстрирано обезпокоително неуважение към Благоевград , към неговото общинско ръководство и неговите институции, смятат общинските съветници от БСП. Предрешеността на „конкурса” е също  очевидна, според тях, както е очевиден е и меко казано „проблемния” в творческо и управленско отношение профил на изпращаната тук за административен ръководител".

Групата общински съветници настояват Министерството на културата незабавно да коригира допуснатата  груба грешка в избора на нов директор на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//