БСП иска промени в Закона за референдумите

снимка: infomreja.bg

Активността в Кюстендил на референдума е 20,7%, като съотношението е 63,3% за изграждането на нова адрена електроцентрала и 32,7 % против.

"Преобладаващата част от хората са „за” развитието на България като модерна технологична държава. Тук е моментът да кажа, че резултатът от мача, в който партията на Меглена Кунева не пожела да участва, е 3:2”, обяви на пресконференция червената депутатка Мая Манолова. Тя благодари на всички, които са упражнили правото си на глас, както и на поолитическите сили ВМРО и Атака, на кметовете и на кметските наместници в малките населени места.

„Изводът от референдума е, че на местно ниво ГЕРБ продължава да губи влияние, а на национално - Бойко Борисов е победим", заяви Мая Манолова.

Тя е категорична, че ще настоява за законодателни промени при свикването на национални референдуми. Те включват намаляване прага, който прави задължителен за парламента един референдум, както и намаляване на необходимите подписи за свикване на референдум.

"По отношение на избирателните списъци държавата има ангажимент да изчиства "мъртвите души". Ако МВР беше изпълнило този си ангажимент и бе предоставило на ГРАО тези данни, то списъците щяха да са в друг вид и активността щеше да е над 30 % ", каза Манолова.

„От близо 50 години това е първият референдум. Резултатите всяка политическа сила ще ги тълкува по различен начин. За да бъдат валидни референдумите, трябва да се вземат законови промени. Например активността в Кюстендил е много по- висока, над 30%, именно заради "мъртвите души". По данни от ГРАО избирателите в общината са 65 700. Всички знаем, че реално те не са повече от 50 000 души”, обобщи общинският председател на БСП Иван Каракашки.

 

КОМЕНТАРИ

ха ха ха13:50 - 29.01.2013
ха ха ха нали вие го създадохте бе утрепки Е видехте си електората дори с още 3 други партии Да ви е честито ха ха ха
стpанно16:05 - 28.01.2013
Та нали Вие създадохте закона в този му вид.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK