БСП иска оставката на Мирослав Найденов "за цялостно творчество"

снимка: infomreja.bg, архив

От ПГ на КБ искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов "за цялостно творчество", обяви на брифинг в НС депутатът Петър Курумбашев, цитиран от БГНЕС.

На него той и колегите му оповестиха нови сигнали, които те ще предадат в комисията за борба с корупция по високите етажи на властта, председателствана от Яне Янев.

Председателят на общинските съветници на БСП в Софийска община Жельо Бойчев в детайли изложи сагата за "приноса" в борбата с безстопанствените кучета в София на Мирослав Найденов за времето, през което той е бил директор на общинското предприятие "Екоравновесие". Доклад за тези нарушения е представен след проверка, възложена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова за периода 2009-2011 г. Сред тях фигурират данните за наемане на частен имот за приют на тези кучета.

По този повод Петър Курумбашев каза, че ако е бил нает мезонет в центъра на София за тези кучета би излязло по-евтино. Той изреди много от емблематичните случаи, с които стана известен земеделския министър- скандала с "калинките", който тръгна от неговото ведомство, търговете за дървесина, драстичните закононарушения с дюните и др. Този министър е емблема на това управление и е последния министър, с който премиера Борисов би се разделил, посочи Курумбашев. /БГНЕС /

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK