БСП-Гоце Делчев с гневна декларация срещу уволнението на Марко Запрев

снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съвет на БСП - Гоце Делчев излезе с декларация, с която категорично се противопоставя на поредното политическо уволнение на територията на община Гоце Делчев.

В декларацията, изпратена до медиите, се казва:

"Днес, за пореден път на обществото бе показано, че не е важно колко добър професионалист си и какви са оценките за теб. Важно е да бъдеш верен на ГЕРБ и управляващите, без значение на качествата, образователния ценз и опита, който имаш като професионалист.

През последните няколко месеца, сме свидетели на системни политически уволнения на служители в Гоце Делчев, за които не е тайна, че са политически необвързани, симпатизират или са членове на БСП. Такива случаи имаше във сектор «Водонсабдяване и канализация», в «Български пощи», а днес и в Държавно горско стопанство – Гоце Делчев.

Освобождават се от работа хора, които са се доказали в своята професия. Хора, които притежават образование, опит и авторитет сред своите съграждани. Некорумпирани и неомърсени от политически игри и далавери. За сметка на тях се назначават хора без достатъчна квалификация и професионален опит, които обаче са ценни за управляващите, защото са послушни.

Общинският съвет на БСП - Гоце Делчев, изразява своето възмущение от поредното абсолютно необосновано политическо уволнение. С неясни мотиви днес, в Седмицата на гората, бе освободен началникът на Държавно горско стопанство – Гоце Делчев инж. Марко Запрев. Един от най-успешните лесовъди в района, получил национално признание с наградата «Лесовъд на годината за 2011 година».

С постоянното преследване на политически цели и уреждане на «свои хора» на отговорни постове, политическата и икономическата криза в държавата ни, все повече ще се задълбочава. Време е да сложим край на това!".

 

Общински съвет на БСП – Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Срам20:16 - 05.04.2015
Тази на снимката като каква излиза с неините 18 гласа
Аз съм българче17:47 - 03.04.2015
Със същия успех се уволняваха професионални горски кадри при идването на власт на правителството на Орешарски...но в други краища на България. Няма и не трябва да има партийни пристрастия при професионализма - БСП не се месете!
Аз съм българче17:39 - 03.04.2015
За съжаление инж. Запрев само губи от защитата на БСП. Професионалните кадри нямат нужда от политическа защита - всеки знае, че директорите на държавните структури се назначават и уволняват от властимащите на деня. Запрев няма от какво да се срамува, логично е да го уволнят или по-точно да назначат свой човек на неговия пост. Ние го познаваме като съвестен и честен човек, точен в работата и безкомпромисен в задълженията си - така че новите управляващи само губят един професионалист. БСП може да се хвалят, че са го назначили, но това че е професионалист си е лично негова заслуга и обикновените хора го виждат...
Ангел Живков15:47 - 03.04.2015
Неграмотната и необразована псевдожурналистка Краса Терзиева да спре да ми споменава името за щяло и нещяло,а да се изкъпе,че смърди! Как е рекета,Терзиева? Как си с лизането на задници за жълти стотинки? Пак си забъркала поредната помия с отново неграмотно написана статия.

FACEBOOK