БСП едно кафе не ме поканиха да изпия, оплака се Първанов

снимка: infomreja.bg, архив

„Кандидатирам се за председател на БСП, защото искам да помогна на партията". Това каза пред журналисти в Пловдив досегашният президент Георги Първанов, цитиран от БТА, като по този начин потвърди окончателно намерението си да се изправи срещу Сергей Станишев на идващия конгрес на левицата.

Той подчерта, че мотивът му да участва в надпреварата за лидерския пост е партията да спечели следващите парламентарни избори.

На въпрос как вижда бъдещето на настоящия председател на БСП Сергей Станишев след предстоящия конгрес, Първанов отговори, че се надява той да се утвърди като лидер на Партията на европейските социалисти, съобщава БНР.

"Нас втората позиция не ни удовлетворява, за година и малко трябва да влезем в много по-добра кондиция като партия", посочи Първанов, изтъквайки, че това е най-важното, което би направил, ако отново оглави БСП.
Според него БСП трябва да се очертае като лява партия, още повече, че настоящите десни партии правят също ляв завой.

Първанов се оплака, че никой от „Позитано" 20 не му е звънял, след като е сдал властта в президентството. „Никой не ми се обади, не ми каза „другарю, как сте, елате да пием кафе", разказа Георги Първанов, цитиран от пловдивския сайт gustonews.bg.

Първанов попита защо БСП се бави с организирането на предложената от него подписка за референдум за АЕЦ "Белене". Според него, ако в подписката се включат над 1 милион и 200 хиляди души, това ще е знак, че има нов прилив на доверие към БСП.

Срещата на Първанов с актива на левицата в Пловдив се състоя в местната партийна централа на "Кръстю Пастухов". Водещ на срещата бе лидерът на областната организация на БСП бизнесменът Георги Гергов.

 

КОМЕНТАРИ

Банско07:32 - 11.04.2012
Първанов е загубил още с появата си. Това го няма никъде да правиш паралелна изборна кампания в партията. Погнусени сме !
!!!06:25 - 11.04.2012
Е,та ТО Е от ясно по ясно,че водещ и организатор на срещите му ще бъде някой от ОЛИГАРСИТЕ В БГ!!! Вжте му приятелите и мислете за него !?
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK