БСП-Благоевград почете тържествено 9 май – Ден на победата и Ден на Европа

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

БСП - Благоевград поднесе цветя на Братската могила в чест на 70 години от победата над фашизма. Събитието беше уважено от заместник-търговския представител на Русия за България Олег Муравьов, който прочете тържествено слово на български, в което напомни: "Никога няма да забравим подвига на нашите дядовци и бащи, отстояли независимостта на нашите страни и правото на хората на живот".

„Девети май носи в себе си значими послания – той е ден на преклонение и почит, той е ден на равносметка, той е ден на победата, на съзиданието над разрушението, той е ден на победата на живота над смъртта, той е ден на победата, на доброто над злото”, изрази почитта си към празника областният председател на Младежкото обединение на БСП Благоевград Антон Асиски.

За музикалното оформление на събитието се погрижиха младите дами - Лидия Везенкова и Мира Митова, които изпяха песни на български език и на руски език.

От там тръгна шествие към Драматичния театър „Никола Вапцаров”, където съвместно с Руския клуб се проведе концерт с богата програма в чест на Деня на победата.

След приключване на концерта д-р Владимир Пандев, председател на Общинския съвет на БСП - Благоевград, честити на всички Деня на победата и Деня на Европа.

 

снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
Антон Асиски
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград
снимки: Пресцентър БСП - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK