Бронзовото отличие за Иван Русева на международния турнир по бадминтон

Снимка: ММС

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева награди победителите при мъжете на международния турнир по бадминтон „България Оупън“, който приключи в зала „София“.

Златният медал беше спечелен от индиеца Лакшия Сен, който на финала победи с 2:1 гейма Звонимир Дукинжак (Хър). Бронзовото отличие пък си разделиха българинът Иван Русев и Динука Карунаранта от Шри Ланка.  

Отлично представяне в турнира записаха Габриела и Стефани Стоеви, които станаха безапелационни шампионки при женските двойки, като на финала разбиха поставените под №2 в схемата Бенгису Ерчетин и Назлъджан Инджи (Турция) с 21:16 и 21:12 за 35 минути игра.

В схемата на смесени двойки състезаващият се за България Алекс Влаар и холандката Ирис Табелинг, които започнаха от квалификациите, спечелиха титлата след успех над датчаните Матиас Тири и Емили Олеструп. С бронзов медал пък са Владимир Шишков и Стефани Стоева. В женския сингъл бронзов медал спечели Мария Делчева.

В турнира, който се провежда като част от честванията по повод 50 години Българска федерация по бадминтон, участваха представители на 38 държави. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa