Брониран "Мерцедес" спасил кожата на Алексей Петров

Снимка: Булфото

Луксозен "Мерцедес" S-класа спасил живота на Алексей Петров. Бронираният джип на бизнесмена бил със защита седма степен, съобщи Нова телевизия.

В момента в района на стрелбата не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки. Районът е отцепен, наоколо е пълно с цивилни и униформени полицаи.

По колата на бившата барета и подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров е стреляно не с един, а с два гранатомета едновременно. Информацията потвърдиха за БНР източници от СДВР. Открити са и две гилзи от огнестрелното оръжие.

По първоначална информация атентаторите са уцелили барака. Няма пострадали.

Рано сутринта той е излизал с бронирания си автомобил, вероятно на път за работа. В една от пресечките са го чакали двама души с два гранатомета, които са произвели изстрели. Бронираният автомобил е успял да удържи на изстрелите.

Ударена е дясната страна на автомобила, след което пътуващият в него Петров е откаран с друга кола, без видими наранявания.

Според полицейски източници се издирва червен "Опел Астра" с крадени номера, от който се смята, че е стреляно.

Инцидентът стана в квартал "Кръстова вада", близо до бул. "Черни връх". Там, на ул. "Арарат", се намира домът на Алексей Петров.

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK